Våra metoder

Hjärpalyckans Gröna Stigar

Zonterapi / Reflexologi

 

Zonterapi är en mångtusenårigt gammal metod som får igång kroppens självläkning och ökar cirkulationen. Detta är två viktiga nycklar när man arbetar med bl. a smärta, värk och inflammationer. Vid sjukdom aktiverar zonterapin det inre läkningsverktyget att komma igång och balansera upp kroppen igen.

Zonterapi är en holistisk läkemetod som via fötterna behandlar helheten, dvs kropp, själ och sinne.

Jag ser sjukdom som en obalans i människans inre miljö och som zonterapeut strävar jag efter att hitta den verkliga orsaken till sjukdomen. Med olika handgrep på foten och underbenen stimuleras sedan kroppens egen läkeförmåga.

 

Fötterna spelar en viktig roll i att bevara en god hälsa och zonterapins mål är att återskapa homeostas – ett tillstånd av balans och jämnvikt i kropp, själ och sinne. Terapien är också inflammationsläkande och i förlängningen så tar den bort både smärta och värk.

 

Inflammation och feber är organismens kraftigaste läkningsverktyg och genom att höja upp den inre elden med reflexologi får man kroniska åkommor att läka ut. Det är därför vanligt att gamla krämpor kan komma tillbaka under en kort tid, under en läkningsfas.

 

Strykningsterapi / Terapi för Livskraft

 

Strykningsterapi är en skön behandling som syftar till att stimulera energiflödet i kroppen och därmed ge ork och kraft i vardagen.

 

Vi jobbar med fötterna för att öppna upp energiflödet. Sedan stryker man mycket lätt med händerna längs olika akupunkturmeridianer i underbenet vilket ökar flödet av energi och livskraft och bidrar på så vis till en positiv livsupplevelse.

 

Behandlingen minskar stress och ger en känsla av harmoni. Lämpar sig väl vid stress, utbrändhet och långvariga kroniska tillstånd.

 

Öronakupunktur

 

I örat har vi ett kontrollbord för hela kroppen. Precis som i foten är olika punkter i örat via nerver kopplade till olika ställen i kroppen. Metoden använder vi som komplement till övriga behandlingar.

 

Man sätter nålar i olika zoner i örat och kan på så vis upnå olika resultat, dessutom kan man med denna metod även uppnå effektiv smärtlindring och beroendeavvänjning mm.

 

 

Ortobionomi / Hjärnreflexologi

 

Ortobionomi tillfredsställer samma behov som de mer kända behandlingarna kiropraktik och naprapati och det är en lugn och balanserad metod.

 

Genom att lägga kroppen i speciella positioner, där den vill vara, för att bli avslappnad, sänder man via nerverna signaler till hjärnan som kan släppa taget om de fellägen den så länge varit inställd på.

 

På detta sätt slipper vi med stor sannolikhet att besvären återkommer vilket ju ofta inte är fallet vid andra vanliga behandlingar, där problemen inte sällan kommer tillbaka igen efter en kort tid.

 

Metoden är effektiv vid till exempel dålig hållning, benlängdsskillnad, snett bäcken, ischias, ont i leder, rygg, nacke mm.

 

Massage

 

Massage är smärtdämpande i de områden som behandling ges ( ej akuta smärttillstånd). Smärtdämpning sker genom b.la. tryck och beröringsreceptorer i huden. Massage bidrar också till att musklerna slappnar av och att cirkulationen ökar. Massage ger också positiva effekter på ven och lymfcirkulation (återflödet till hjärtat).

 

En ansträngd muskel återhämtar sig snabbare efter massage och kan tränas effektivare. Även skadad muskulatur där ärrbildning och sammanväxningar finns kan begränsas och lösgöras med hjälp av massage.

 

När det kommer till massagens psykiska verkan vet vi att den ger oss en avslappnad känsla och får oss att komma ner i varv. Oxytocin, vårt lugn-och-ro -hormon frigörs vid massage vilket bidrar till:

 

-sjunkande puls och blodtryck

 

-ökad aktivitet i mag- tarmkanalen

 

-ökad smärttolerans

 

Kostrådgivning

 

Vill du ha hjälp/stöd att förändra dina matvanor? Finna motivation, skapa nya livstilsmönster. Vi tittar tillsammans på hur din situation ser ut idag. Vi coachar och stöttar för att göra små eller stora förändringar möjliga. Vi hjälper dig med inspiration till nya matval och recept, kanske utan vete och socker. Om behov finns kan man även skriva matdagbok.

 

Första besöket kan se ut på följande vis: Vi pratar kring livsituation, motionsvanor, arbete, stress, symtom, mediciner, sjukdomar och hur man upplever sin hälsa och vad man har för målsättningar. Rådgivningen anpassas individuellt för att söka nå just din specifikt optimala kost förbåde kropp och själ.

Hjärpalyckans NUR och Terapi


 

Vi hjälper människor att komma tillbaka till livet genom naturunderstödd rehabilitering och en palett av olika metoder och terapier som anpassas efter just dina unika behov.

 

Välkommen till en kravlös och avslappnad väg mot ett nytt sätt att möta livet.

 

HITTA TILL OSS


 

Adress:

Hjärpalyckan Bergsnäs 1

342 53 LÖNASHULT

 

Email:

info@gardenbergsnas.se

 

Phone:

 

 

TJÄNSTER


 

NUR - Naturunderstödd rehab

TERAPIER -  massage, zonterapi, ortobionomi, m.m.

COACHNING

KOSTRÅDGIVNING

Copyright © All Rights Reserved