Behandlingar

Garden Bergsnäs

Våra behandlingar


I vår by har vi avsett ett rum som vi inrett i mjuka och lugnande färger med naturliga former där vi erbjuder zonterapi och massage.

Vi är båda utbildade och cetifierade i dessa metoder och har samanlag 9 års erfarenhet.  Vi är glada att kunna erbjuda människor avslappnande och behandlande tekniker i en naturlig miljö precis runt knuten!


Zonterapi/Reflexologi


är en behandlingsmetod som kan hjälpa dig med många olika problem. De vanligaste besvären som zonterapi har visat sig kunna hjälpa till med och med goda resultat är bland annat hormonella obalanser som PMS, menstruationsrubbningar, barnlöshet/fertilitet, svettningar och klimakteriebesvär.

Även rygg- och nackproblematik, migrän och huvudvärk. Olika sorters muskel och led-besvär, såsom frozen shoulder och andra problem med axlar och knän.

Andra vanliga besvär som zonterapin hjälper mot är också stress och stressrelaterade problem, astma och allergi, eksem och hudproblem. Svagt immunförsvar med t.ex återkommande infektioner som inte vill ge med sig. Urinvägsbesvär och olika sorters besvär med mage-tarm, som t.ex förstoppning och inflammationer.

Genom zonterapi kan du också lindra eller helt slippa besvär under din graviditet. Och genom zonterapi kan du få en lättare och mindre smärtsam förlossning.


Zonterapin en flera tusen år gammal behandlingsform som funnits i olika kulturer och behandlingarna fungerar lika bra på kroniska som akuta besvär. Det är också en suverän metod för att hålla sig frisk och som en förebyggande behandling. 


Så här går en behandling till:


Hur snabbt du reagerar på behandlingen är beroende av hur svår sjukdomen är, hur länge den funnits, vilka mediciner som givits, om operationer gjorts och andra faktorer. 

Zonterapin kan dämpa smärta, få upp energin, öka välbefinnandet och framför allt hjälpa din kropps egen funktion och läkning.

En zonterapibehandling innebär att jag stimulerar olika zoner på foten som representerar kroppens olika organ och kroppsdelar. En zon som ömmar indikerar en obalans eller störning i kroppen. Vid behandling stimuleras de olika reflexzonerna med ett distinkt tryck. Detta leder till en reaktion i det området zonen svarar mot, energiflödet ökar och kroppens egen självläkningsprocess sätts igång.

 

Zonsystemet finns på flera ställen i kroppen t ex händer, ansikte, öra eller fot. Behandlingen kan kännas men ska inte var smärtsam eller obehaglig. En vanlig beskrivning är att man upplever att det gör skönt-ont.

De flesta upplever behandlingen som mycket behaglig och en avslappning som sprider sig till hela kroppen.

Man känner sig som hela kroppen fått massage, fast endast fötterna blivit behandlade.


Jag arbetar med helheten eller med symtombehandling och jag kombinerar olika behandlingsformer för att komma åt ditt problem på bästa sätt. Jag väljer främst att jobba med dina fötter men jag kompliterar också med öronakupunktur som ofta  leder till snabb lindring. Örats zonsystem används över hela världen i ett brett symtomregister. Precis som i foten är olika punkter i örat via nerver kopplade till olika ställen i kroppen.


Ortobionomi ingår också som ett komplement i mina behandlingar och är en terapi även för de svåra fallen. Metoden återställer rörelseapparaten efter t. ex fall och skador. Värk, smärta och inflammationer ligger även här inom, ortobionomins arbetsområde.


De flesta människor som kommer till mig väljer också vägledd meditation under sina zonterapi behandlingar vilket ger en djupare avslappning. Meditationstekniken jag använder kallas MBSR och är en beprövad teknik som blivit evidensbaserad och rekommenderas av svenska Socialstyrelsen.


Eftersom Johanna har gått grundkursen i zonterapi så erbjuder vi människor parzonterapi vilket innebär att två människor får behandling samtidigt i samma rum och efteråt erbjuder vi vägledning i hur paret på egen hand kan fortsätta ge varandra behandlingar hemma.

Klassisk massage


Den svenska klassiska massagen har sitt ursprung så långt tillbaka som slutet på 1700-talet
början på 1800-talet.


Massagen har både en avslappnade och en behandlande effekt, den stimulerar blodsystem,
nervsystem och lymfa. Massagen är djupgående och kan användas både i förebyggande syfte
och vid behandling av skador, som begränsad rörlighet i musklerna.

Massagen hjälper också
kroppen att rensa ut slaggprodukter och lösa upp muskelspänningar.


Massagen bidrar till att frigöra lugn och ro hormonet oxytocin. Massagen stärker även immunförsvaret och kan hjälpa till att lindra oro och stress.


Att få beröring är något som är positivt för hela människan.
Priser för våra behandlingar


40 min zonterapi eller massage 500kr
60 min zonterapi eller massage 600krTveka inte att kontakta oss och kom ihåg att många av våra problem går att göra något åt!


HITTA TILL OSS

 

Adress:

Hjärpalyckan Bergsnäs 1

342 53 LÖNASHULT

 

Email:

info@gardenbergsnas.se

 

Phone: 0768 03 77 08

VÅRA PLATTFORMAR


Instagram

Facebook

Blog

YouTube

Copyright © All Rights Reserved