20 augusti - Onlinekurs i skogsträdgårdsodling och fleråriga grönsaker med sex träffar

Garden Bergsnäs

Onlinekurs i Skogsträdgårdsodling och fleråriga grönsaker!

6 träffar med start den 20 augusti


Vad är en skogsträdgård?
En odlingsform och ett trädgårdsideal där man med inspiration från naturens lundar och skogsbryn planterar en variation av fruktträd, nötträd, bärbuskar, klättrande växter och nyttiga grönsaker samtidigt som man lagrar koldioxid och skapar livsmiljöer för humlor, bin, svampar och andra livsformer.


För vem:
Vill du lära dig hur du skapar din egendesignade skogsträdgård, och om hur växterna, bakterierna och svamparna där samarbetar på de mest osannolika vis? Är du nybörjare i odling eller en inbiten odlare som vill ha inspiration om hur vi kan odla på ett sätt som gynnar både människan och resten av naturen? Kursen är för dig som vill lära dig mer om fördelarna med skogsträdgårdsodling. 


Innehåll: Vi varvar  kunskaper i hur man designar och etablerar en skogsträdgård. Ämnet är enormt och det exakta innehållet kommer anpassas till deltagarnas kunskapsnivåer.


Material

En webbkurs innebär att allt lärande sker online. För att genomföra kursen behöver du ha en dator, papper och penna eller digitalt anteckningsverktyg. För att använda det nedladdningsbara materialet är det bra men inte nödvändigt om du ha tillgång till skrivare.

Materialet i kursen består av text, videor, bilder och praktiska övningar fördelat på 6 online träffar.


Start: Vecka 34, 2020, totalt sex träffar med sista träffen vecka 39. Vi ses på torsdagar med början 20/8 mellan klockan 18.00–20.


Så går det till: Vi använder mötesverktyget Zoom, där vi kan dela video, ljud, bild och chatt. Du kan ladda ner det gratis från zoom.us till din dator, platta eller mobiltelefon.


Kostnad: 450 kr. Anmälan är bindande och görs genom Studiefrämjandet.

För övriga frågor om kursen kontakta Ylvali på tel. 076 803 7708 eller epost: ylvali.groblad@gmail.com


Anmälan: Görs genom studieförbundet och kursen blir snart anmälningsbar.

För övriga frågor om kursen kontakta mig på tel. 076 803 7708 eller epost: ylvali.groblad@gmail.com

HITTA TILL OSS

 

Adress:

Hjärpalyckan Bergsnäs 1

342 53 LÖNASHULT

 

Email:

info@gardenbergsnas.se

 

Phone: 0768 03 77 08

VÅRA PLATTFORMAR


Instagram

Facebook

Blog

YouTube

Copyright © All Rights Reserved