15 juli - Grundkurs i Mindfulness online

Garden Bergsnäs

Grundkurs i Mindfulness

- 15 juli


Vår grundkurs i mindfulness har sina rötter i buddismen och har genom Jon Kabat-Zinns MBSR, mindfulness- baserad stressreduktion integrerats med nutida västerländsk medicinsk kunskap. Dagen samhället ger oss en rad utmaningar med ständiga förändringar, ett aldrig sinande flöde av information och stimuli och en konstant splittring av fokus. Detta utgör vår vardag men vår hjärna har svårt att hantera vår nutid och svarar med en rad stressymptom. Mindfulness är ett förhållningssätt till livet och ett verkningsfullt sätt att förhålla sig till stress, smärta och livets utmaningar.


För vem är kursen?

Vår ambition med den här kursen är att hjälpa dig att lägga grunden för att uppnå en varaktig förändring i livet utifrån den situation som du har. Mindfulness stimulerar hjärnan på ett sätt som kan bidra till att du får större sinnesro i livet, fattar bättre beslut, får bättre minne och ett skarpare sinne.


Beskrivning

Mindfulness kan bidra till lösningen på många problem, som stress, sömnbrist, nedstämdhet, smärta, dålig självkänsla och relationsproblem. Några av de effekter som man kan uppleva genom de övningar som ingår i kursen är ökad förmåga till:


  • närvaro och fokusering
  • återhämtning och stresshantering
  • att möta smärta och utmaningar
  • ansvarstagande för ditt eget liv och hälsa
  • inre jämnvikt och livsglädje


Under kursen får du:

  • Lära dig om hur stress påverkar våra liv
  • Lära dig hur du kan möta motstånd och rastlöshet
  • Praktisk övning i kroppsscanning, sittande och stående meditation
  • Praktisk övning av medveten; yoga & gång
  • Ökad medvetenhet om behagliga, obehagliga och neutrala kroppsförnimmelser


Material:

En webbkurs innebär att allt lärande sker online. För att genomföra kursen behöver du ha en dator, mobil eller Ipad. Materialet i kursen består av praktiska och teoretiska övningar fördelat på 6 online träffar.


Start: Första kursen börjar vecka 29, 2020, totalt sex träffar med sista träffen vecka 34. Vi ses på onsdagar mellan klockan 18.00–19.30 Datum: onsdagar 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8, 19/8

 

Så går det till: Vi använder mötesverktyget Zoom, där vi kan dela video, ljud, bild och chatt. Du kan ladda ner det gratis från zoom.us till din dator, platta eller mobiltelefon.


Pris: 540 kronor för alla 6 tillfällen. Anmälan är bindande.


Tid: 18.00-19.30 varje onsdag under 6 veckor.


Förkunskap: Ingen


Kursledare: Ylvali är mindfulnessinstruktör, beteendevetare, zonterapeut och har gått två steg av fyra i certifierad lärarutbildning i MBSR mindfulness. Hon har ett även utbildning inom odling och kost.


Anmälan gör genom studieförbundet:

https://www.studieframjandet.se/kronobergs-lan/gustav-arrangemang/kurser/2020/juli/grundkurs-i-mindfulness/

 

För övriga frågor om kursen kontakta oss på tel. 076 803 7708 eller epost: ylvali.groblad@gmail.comHITTA TILL OSS

 

Adress:

Hjärpalyckan Bergsnäs 1

342 53 LÖNASHULT

 

Email:

info@gardenbergsnas.se

 

Phone: 0768 03 77 08

VÅRA PLATTFORMAR


Instagram

Facebook

Blog

YouTube

Copyright © All Rights Reserved