Odlingskurs online under åtta veckor

Garden Bergsnäs

HITTA TILL OSS

 

Adress:

Hjärpalyckan Bergsnäs 1

342 53 LÖNASHULT

 

Email:

info@gardenbergsnas.se

 

Phone: 0768 03 77 08

NAVIGERA


VÅRA PLATTFORMAR


Instagram

Facebook

Blog

YouTube

Copyright © All Rights Reserved

Introduktionskurs i odling online - med start 22 april, 7 maj & 15 maj


Beskrivning

Jag går igenom olika tekniker för hur man kommer igång med sin odling. Odla i pallkrage, djupbädd eller anlägg en bädd utan att behöva gräva. Jag ger en introduktion om hur man inom permakulturen bygger upp jorden och skapar frodiga växtbäddar. Jag ger dig enkla tips och råd om vad du kan odla och vad som är lämpligt att förkultivera och vad som kan sås direkt på friland. Jag tipsar om vilka nyttoväxter du kan odla, hur du gödslar och med vad. Jag redogör för olika sätt att gröngödsla och om växternas eget samarbete för att gynna varandra. 

 

Under kursen får du:

  •  En introduktion till hur du använder permakultur i din   odling.
  •  Olika tekniker för att etablera växtbäddar.
  •  Råd om vilken gödsel och vilka givor som du kan behöva i din odling.
  •  Beskrivning av planerad växtföljd.
  •  Metoder för olika sådder.
  •  Förkultivering och omskolning av växter. 


Kursen ger tydliga anvisningar för alla moment i odlandet, så att du enkelt kommer igång med din odling. I slutet av kursen kommer du att ha skapat en genomarbetad plan för att komma igång med din odling.


För vem är kursen?

Alla som har ett intresse för att odla sin egen mat, samt har en plats att odla på. Du behöver inte ha några förkunskaper eller någon särskild typ av trädgård.


Material

En webbkurs innebär att allt lärande sker online. För att genomföra kursen behöver du ha en dator, papper och penna eller digitalt anteckningsverktyg. För att använda det nedladdningsbara materialet är det bra men inte nödvändigt om du ha tillgång till skrivare.

Materialet i kursen består av text, videor, bilder och praktiska övningar fördelat på 8 online träffar. Efter kursen kommer du kunna ställa frågor till mig om din odling och jag kommer vara tillgänglig för rådgivning under årets odlingssäsong.  


Start: Första kursen börjar vecka 17, 2020, totalt åtta träffar med sista träffen vecka 24. Vi ses på onsdagar mellan klockan 18.00–19.30

Andra kursen börjar vecka 19, 2020, med sista träffen vecka 26. Vi ses på torsdagar mellan klockan 18.00-19.30


Så går det till: Vi använder mötesverktyget Zoom, där vi kan dela video, ljud, bild och chatt. Du kan ladda ner det gratis från zoom.us till din dator, platta eller mobiltelefon.


Kostnad: 450 kr.


Anmälan: Görs genom studiefrämjandet på länken nedan:


https://www.studieframjandet.se/kronobergs-lan/gustav-arrangemang/kurser/2020/april/introduktionskurs-i-odling-online/


https://www.studieframjandet.se/kronobergs-lan/gustav-arrangemang/kurser/2020/maj/introduktionskurs-i-odling-online/?fbclid=IwAR1fyOoY9zDAZWfFiKHgXU_bziiF_UO2ppEMFtZAhOGd7AH7AlL7ezaESDE


För övriga frågor om kursen kontakta mig på tel. 076 803 7708 eller epost: ylvali.groblad@gmail.com