22 mars - Lär dig dela plantor och sticklingsföröka

Garden Bergsnäs

Foto: Julia Därth

Lär dig dela plantor och sticklingsföröka - 22 mars


 

För vem: Behöver du fler bärbuskar, träd eller perenner och har tålamod att vänta några år? Kursen är för dig som vill lära dig att ta sticklingar av träd och buskar och för dig som vill kunna veta mer om hur du kan dela växter för förökning.

 

Innehåll: Vi kommer hålla till i skogsträdgården och gå runt och observera hur allt växer och samarbetar. Där kommer vi att visa hur vi förökar genom att dela några av de marktäckande växterna som finns där. Därefter blandar vi vår egen jord som vi förökar sticklingarna som vi tidigare under året har tagit från skogsträdgården. Det finns många olika träd och buskar att ta sticklingar på och alla växer i vår skogsträdgård.

 

Sorter: Havtorn, hagtorn, koreansk silverbuske, olika sorters vinbärsbuskar, hösthallon, krusbär, björnbär, minikiwi, blåbärstry, fjärilsranka, mullbär, hassel, aronia och goji för att bara nämna några.

Vad är en skogsträdgård? En odlingsform och ett trädgårdsideal där man med inspiration från naturens lundar och skogsbryn planterar en variation av fruktträd, nötträd, bärbuskar, klättrande växter och nyttiga grönsaker samtidigt som man lagrar koldioxid och skapar livsmiljöer för humlor, bin, svampar och andra livsformer.


Vad: Vi lagar en enkel lunch tillsammans i vårt utekök. Fika ingår. Sticklingar och ev. en marktäckande växt ingår.

 

Medtag: Termos och varma kläder.

Minst fem deltagare för att kursen ska kunna hållas.

 

Tid: söndag den 22 mars, klockan 10–16

 

Kurskostnad: 500 kronor


Anmälan: Görs genom

https://www.studieframjandet.se/kronobergs-lan/gustav-arrangemang/kalenderhandelser/2020/mars/lar-dig-dela-plantor-och-sticklingsforoka/


För övriga frågor om kursen kontakta mig på tel. 076 803 7708 eller epost: ylvali.groblad@gmail.com

HITTA TILL OSS

 

Adress:

Hjärpalyckan Bergsnäs 1

342 53 LÖNASHULT

 

Email:

info@gardenbergsnas.se

 

Phone: 0768 03 77 08

VÅRA PLATTFORMAR


Instagram

Facebook

Blog

YouTube

Copyright © All Rights Reserved