Rehabilitering

Garden Bergsnäs

Minska stress och finn din egen väg.

Med meditation och trädgård – ett program för dig med

utmattning och för dig som behöver stärka dig.

Vi är övertygade om att naturen har en stor bidragande roll för att stödja oss människor att komma i balans med oss själva och vår omgivning. Vi vill därför erbjuda ett program som skänker både vila, kravlöshet och sinnesro. Naturen kommer under programmets gång att bli den plats där vi kan hitta ny inspiration, vistas för att meditera och för att finna vår egen väg till jämnvikt och balans.


Gården Bergsnäs bjuder in till ett program med meditation i kombination med natur och trädgård som syftar till att stärka individens självläkande krafter. Programmet äger rum på gården Bergsnäs som är omgiven av skogar, hagar, gärdsgårdar, skogsträdgårdar och trädgårdsodlingar. Guidad meditation efterföljs av kravlös vistelse i mångfaldsträdgårdarnas växtlighet. Möjlighet till guidad eller enskild verksamhet i trädgården erbjuds, likaså naturpromenader eller en skön vila i en hängmatta på berget.Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) som är evidensbaserat används inom den svenska hälso- och sjukvården och erbjuder verktyg för att återhämta sig och stärka sig efter en utmattning eller annan svår obalans. Varje vecka behandlar vi olika teman så du får utforska din egen stressituation och tillsammans hittar vi verktyg för stresshantering. Övningarna bygger på upplevelsebaserad inlärning som är noga utprövad för att följa och stödja individens inre process. Övningarna bygger på stressmedicinsk forskning, där deltagarens egen förmåga stöds. Grunden i alla övningar är att rikta sin uppmärksamhet med avsikt, i nuet utan värderingar. Programmet innehåller systematisk träning med meditationer, kroppsscanning och enkel yoga som ger effekt på djupet. Mindfulness är ett förhållningssätt till livet och ett verkningsfullt sätt att förhålla sig till stress, smärta och livets utmaningar.


Programmet löper över 10 veckor och omfattas av två tillfällen per vecka, tisdagar och torsdagar klockan 10–14, totalt 76 timmar på gården Bergsnäs. Programmet startar tisdag den 18 augusti, avslut 22 oktober. En enkel och välsmakande lunch lagas över öppen eld av råvaror från vår skogsträdgård och köksträdgård. Deltagare kan vara helt eller delvis sjukskriven och kan medverka privat eller via arbetsgivare.


Att läka naturligt med meditation och trädgård utformas i samarbete mellan Gården Bergsnäs, Ylvali Falk Groblad, och Johanna Lindblomma. Ylvali är beteendevetare med inriktning mot hälsa och odling och hon har också gått två steg av fyra i en utbildning i Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR). Ylvali har ett stort intresse för stressreducering och naturens betydelse för hälsa, hon har utbildning i trädgårdar i vård som rehabilitering från SLU. Johanna är undersköterska, hälsoutvecklare och hälsopedagog. Johanna har lång erfarenhet av odling, miljövård, naturbruk och naturlig hästhantering. Johanna är också certifierad massör, certifierad kostrådgivare och diplomerad i mental träning och coaching samt har en gedigen kunskap om mat.


Anmälan senast den 25 juli till ylvali.groblad@gmail.com eller på telefon 076 8 037 708. Kostnad 9850kr.


Välkommen!


Vi tillhör Alvesta kommun. Liknande program finns i Växjö kommun och löper parallellt, se https://filosofia.norrabygard.se/.HITTA TILL OSS

 

Adress:

Hjärpalyckan Bergsnäs 1

342 53 LÖNASHULT

 

Email:

info@gardenbergsnas.se

 

Phone: 0768 03 77 08

Copyright © All Rights Reserved