Rehabilitering

Hjärpalyckans Trädgårdar

Rehabilitering


Vi står redo för att erbjuda Naturunderstödd Rehabilitering på landsbygden NUR för att hjälpa människor med utmattningsproblematik eller lindriga tillstånd av psykisk ohälsa. Vi inväntar sammarbete med Region Kronoberg och hoppas kunna bli ett komplement till den medicinska vården som också har det medicinska ansvaret under hela rehabiliteringsprocessen. NUR baseras på aktuell forskning och beprövade metoder från bl.a. forskningsträdgården i Alnarp. 


Läs mer om NUR som metod.


På vår gård i Hjärpalyckan har vi skapat miljöer som är de mest optimala för människors kontakt med naturen och som gör det möjligt för naturupplevelserna att främja läkning på bästa sätt. Skapandet av miljöerna bygger på mångårig forskning och grundar sig framförallt på Alnarpsmodellen. Forskningen visar att vi människor söker oss till enskildhet i det vilda, att vi gillar att krypa in i små gröna rum, att vi längtar efter vind och öppna vidder där man kan se långt och få perspektiv. I vår trädgård finns det en mångfald av miljöer och gröna rum som bygger på forskning om människors välmående i naturen.


Samtidigt är vi alla individer och allt som sägs i forskning eller statisktik stämmer inte på alla. Därför finns också andra möjligheter, som att t.ex. vara social i köksträdgården, ligga i en hängmatta på berget för att bara vara med sig själv och naturen, eller att sitta på en bänk i skogsträdgården och lyssna på alla nyttodjur som surrar omkring i blommorna. Gården vilar i ett tyst lugn, långt från stadens buller och trafikens brus och är omgiven av ett vackert kulturlandskap med  trägärdsgårdar, skog och ängar som inbjuder till sköna promenader. 


Köksträdgården och skogsträdgården är alltså uppbyggda och designade utifrån mänskliga erfarenheter av vad vi vill ha för att uppleva naturen som läkande och stärkande.


Deltagare är på gården tre dagar/vecka under åtta till tolv veckor. Som deltagare får du alltefter ork och förmåga vara med i sysslorna på gården som ofta handlar om odling, skog och djur. Alla aktiviteter är frivilliga och det finns stora möjligheter att själv vara med och utforma sin tid. 

Hjärpalyckans Trädgårdar


Vi hjälper människor att komma tillbaka till livet genom naturunderstödd rehabilitering och en palett av olika metoder och terapier som anpassas efter just dina unika behov.

 

Välkommen till en kravlös och avslappnad väg mot ett nytt sätt att möta livet.

HITTA TILL OSS

 

Adress:

Hjärpalyckan Bergsnäs 1

342 53 LÖNASHULT

 

Email:

info@gardenbergsnas.se

 

Phone: 0768 03 77 08

VÅRA PLATTFORMAR


Instagram

Facebook

Blog

YouTube

Copyright © All Rights Reserved